Het AIR+ systeem

Het recente SPORTident AIR+ systeem is voorzien voor contactloze timing. Het is ideaal in gebruik bij trail run, mountainbike, nordic sporten en andere avonturen sporten. De tijd en de controlenummer worden geregistreerd in de atleet zijn SPORTident card (SIAC) op het ogenblik dat hij het station passeert binnen een bereik tot 3 meter. Het is niet nodig direct contact te maken tussen de SIAC en het controlestation. Het is snel. Het is contactloos. Het is fantastisch. Met zijn 3 meter bereik en zijn 0.01 seconde resolutie wordt de atleet niet gehinderd door de SIAC en kan zich terwijl concentreren op het belangrijkste: zijn of haar sport. SIAC’s zijn de volgende stap in de evolutie binnen de oriëntatie- , avonturen en outdoor sporten, de SIAC neemt de noodzaak om te vertragen aan de controleposten, checkpoints of aankomst weg.


Over het AIR+ systeem

Normaal gezien wordt de SIAC gebruikt samen met de speciale BS11 stations, deze nemen de tijd op binnen een afstand tot 3m, dit wordt de “Actieve mode” genoemd. Het SPORTident AIR+ systeem is volledig compatibel met het klassieke systeem. De klassieke BSF7 en BSF8 stations kunnen geprogrammeerd worden in “beacon mode” door gebruik te maken van de Config+ software. Deelnemers die de SIAC gebruiken passeren binnen de 50cm van de controlepost en zien een serie heldere lichtjes en luide beeps als feedback wanneer hun bezoek aan de post geregistreerd wordt.
De BS11-BL Stations kunnen geconfigureerd worden in “gate” mode. Dit bevordert niet enkel de nauwkeurigheid van de timekeeping maar zorgt er ook voor dat de SIAC enkel registreert wanneer de atleet “binnen” de gate komt. Een gate gebruiken als AANKOMST vermindert ook toevallige registraties terwijl de atleten aan het lopen zijn. Het is ook mogelijk om een ‘loop’ antenne, met een afstand tot 6m op de grond te plaatsen.

Combineren van de stations BSF8 en BSF11

Zoals reeds vermeld is het SIAC systeem volledig compatibel met de andere SPORTident systemen. Organisatoren kunnen vanaf nu punching stations (passief - BSF8) combineren met niet - contact punching stations (actief - BSF11). Op deze manier is het gemakkelijker om meer attractieve set-ups te doen voor sportevenementen, gecombineerde oriëntatie-oefeningen, fietsen, lopen, zwemmen en andere sporten. Het is mogelijk om BS11 stations te combineren met BSF7 of BSF8 stations en om beide mogelijkheden van de SIAC te gebruiken in één evenement. Dat wil zeggen dat passieve SI-cards (series 8/9/10/11) kunnen gebruikt worden voor de klassieke directe punching en voor contactloze punching in het zelfde evenement. Een aantal extensies vergroten de functionaliteit van het klassieke en het AIR+ systeem. Bijvoorbeeld, de korte golfradio optie zorgt ervoor dat de daarvoor ingestelde stations en cards direct tijdopnames kunnen doorgeven tijdens de wedstrijd, dit maakt live uitslagen mogelijk.De SIAC

Met een CLEAR station maak je het geheugen van de SIAC leeg, de data van een vorig evenement worden verwijderd, met het CHECK station wordt de SIAC aangezet. Het CHECK station activeert de SIAC voor ongeveer 20 uur. Deze tijd wordt ‘gereset’ met iedere directe of niet-directe punch.
Een traag knipperend groen lichtje toont aan dat de SIAC actief is. De SIAC wordt gedeactiveerd bij een AANKOMST. Het puntje van de SIAC- card knippert nogal fel wanneer een punch wordt opgenomen en het laat ook een geluidje (beep) horen. Het knipperen blijft terwijl de SIAC in de buurt van de post is en nadien nog voor 3 seconden (ingestelde waarde). Het kan ook gebruikt worden voor directe punching. De verwachte levensduur van de batterij is 4 jaar. De SIAC zal altijd werken in directe punching mode ook wanneer de batterij leeg is.-> Naar de SI-Cards

-> Naar de SI-Stations